Menu

Mr. Concetta Trovatello

Ik ga elke dag met veel plezier naar kantoor en ik vind het na al die jaren nog steeds een voorrecht om cliënten in een zeer belangrijke fase in hun leven te mogen begeleiden.

Zelf ben ik een kind van gescheiden ouders. Ik heb van dichtbij beleefd wat de impact is van een scheiding op zowel de scheidende echtgenoten, maar ook de kinderen. Deze persoonlijke ervaring in combinatie met mijn juridische specialisatie in het familierecht, heeft er dan ook toe geleid dat ik mijn cliënten veel beter kan adviseren en begeleiden. Ook heeft deze persoonlijke ervaring mede tot een van onze kantoormotto’s geleid. Ik, doch ook mijn kantoorgenoten, proberen altijd eerst in goed overleg met de andere partij tot een algehele regeling te komen. Als blijkt dat dat niet (meteen) kan, dan staat de weg van het procederen open. In dat geval ga ik voor mijn cliënten indien nodig tot het uiterste.

De belangen van de cliënt(en)

In het kader van mijn specialisatie in het familierecht, houd ik me dan ook onder andere bezig met eenzijdige echtscheidingen en echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek. Echter ook andere familiezaken behoren tot mijn specialisatie zoals omgang/zorgregeling voor kinderen, gezag/erkenning, alimentatie, boedelscheiding/verdeling, (afwikkeling) huwelijkse voorwaarden, beëindiging samenwoning. Ik treed veelvuldig en ook graag op in complexere zaken, zoals zaken met een internationaal karakter, met huwelijkse voorwaarden of scheidende ondernemers.

De aandacht voor de scheidende of reeds gescheiden echtgenoten en de kinderen staat bij mij hoog aangeschreven. Dit naast de juridische kennis. Immers de cliënt(en) maar ook de eventuele kinderen moeten met het uiteindelijke resultaat voor de toekomst uit de voeten kunnen. Het begeleiden van de cliënt(en) en waar nodig de kinderen, is daarbij van essentieel belang.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Rijksuniversiteit Limburg te Maastricht. Nog tijdens mijn opleiding ben ik in dienst getreden van het kantoor. Sinds 2001 ben ik binnen dit kantoor als advocaat werkzaam. Na het overlijden van de oprichter heb ik het kantoor in 2004 zelfstandig voortgezet. Inmiddels heb ik het kantoor uitgebreid met twee compagnons. Ik ben sinds 2017 als samenwerkingspartner verbonden aan Brabantse Meesters B.V. thans Limburgse Meesters B.V. omdat onze kantoren elkaar in de praktijk goed aanvullen. Sinds het jaar 2015 ben ik aangesloten bij de vFAS (Vereniging familierechtadvocaten- en scheidingsmediators, www.verenigingfas.nl/ ). Sedert mijn beëdiging als advocaat ben ik mij gaan richten op het familierecht, in het breedste zin van het woord.

Rechtsgebiedenregister

Mr. Concetta Trovatello heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en famillierecht:

  • - echtscheidingen, alimentatiezaken en omgangsregelingen
  • - internationaal privaatrecht
  • - mediation
  • - ouderschap en erkenning.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact
Lid van vFAS Vereniging familierechtadvocaten- en scheidingsmediators